dimecres, 1 de juny del 2011

STORY BOARD

ANÀLISI D'UN VIDEOJOC

VEN A JUGAR CON PIPO


1. DESTINATARIS
Els destinataris d'aquest joc són infants d'educació infantil i, com a molt, primer curs de primària.


2. OBJECTIUS
En aquest joc hem d'ocupar al Pipo, el seu personatge principal, per realitzar diverses activitats que podrem anar sel·leccionant als diversos llocs de Portodiver, el poble d'en Pipo. Ens anirem trobant ab diversos minijocs depenent de la zona on es trobem: la casa d'en Pipo, la granja...


3. CONCEPCIONS DE L'APRENENTATGE
Presenta un aprenentatge basat en experiències relacionades amb la vida quotidiana i activitats adequades a nens d'edats com les que hem mencionat anteriorment.


Són imatges bàsiques que mostren escenes típiques del dia a dia i elements coneguts pels nens. L'efocament central sempre recau en Pipo, el protagonista. Té colors molts vius i música de fons gairebé tota l'estona.


4. ESTRATÈGIA PER INTRODUIR-LO
La classe començaria amb un debat dels nens on la consigna seria: "quines activitats faig en el meu dia a dia?". apuntaríem que ens agradaria que parlessin sobre tot tipus d'activitats: aquelles que fan a l'escola, a casa, a les seves activitats extraescolars...
Quan els nens hagin discutit i exposat quines són les més comuns, parlarem de tot tipus d'activitats: les que es fan a casa, les que es fan a la granja, les que es fan a la fàbrica...
Per acabar, els presentarem els videojoc que hem escollit i deixarem que hi juguin durant 30 minuts.
Per finalitzar, parlarem tots junts del que hem après amb el videojoc i demanarem que manifestin si han après com es fa alguna activitat nova, i que ens l'expliquin.

dimarts, 31 de maig del 2011

STORY BORAD

Per poder realitzar el nostre vídeo final d'aquesta assignatura hem treballat l'Story Board, una manera de plantejar i estructurar la nostra grabació prèviament a realitzar-la.

http://by146w.bay146.mail.live.com/att/GetAttachment.aspx?tnail=0&messageId=4671f1fd-6480-11e0-aa27-002264c202d0&Aux=4|0|8CDC6A42EB09A90||0|0|0|0||&maxwidth=220&maxheight=160&size=Att

dimecres, 9 de març del 2011

COMENTARI D'UNA IMATGE




Pel que fa als aspectes dennotatius de la imatge podem observar tres ampolles de cervesa de color verd , posades cap per avall i amb gotes d'aigua degut a la seva fredor. Una d'elles, tot i trobar-se en un segon pla, capta l'atenció per estar situada a la part cennral de la imatge.

En segon lloc, perl que fa als aspectes connotatius, podem dir que les dues ampolles que es troben a la part frontal de la imatge representen dues cames i el cul vist des de la part del darrera. Podem tenir una doble interpretació d'aquesta imatge:
- És el membre reproductor masculí i, per tant, ens està promocionant una beguda masculina.
- És una dona donant a llum vista des de darrera i ens mostra la nova creació d'aquesta marca, en aquest cas, aquesta nova cervesa.

divendres, 18 de febrer del 2011

ASPECTES RELLEVANTS DE LA COMUNICACIÓ AUDIOVISUAL




Aspectes morfològics: elements visuals i elements sonors
Aspectes sintàctics:

L'enquadrament: permet concentrar l'atenció en una part del que succeeix (valor del camp i del fora de camp)
Tipus de plans: grrau d'apropament de la càmera respecte de la realitat (oberts, mitjos i curts)
- plans descrptius
Gran pla general: des d'un punt de vista elevat. Molta distància entre la càmera i l'objecte enregistrat, requereix un temps de lextura llarg (ritme lent)
- Pla general: situa la persona en el seu entorn.
- Pla de conjunt: escenari ample on es poden distingir els personatges.
- Pla sencer: el personatge principal es veu sencer
- Pla americà: imatge fins a l'alçada dels genolls.
- Pla mig: personatge de cintura cap amunt (mig llarg o mig curt).
- Primer pla: del mig front a la barbeta.
. Pla en detall: fan referència a objectes o a parts del cos.
- Primeríssim pla: s'enquadra només una part del rostre.

Escena: es compon d'un o més plans seguits que formen part d'una mateixa acció dins un espai i temps determinat. Posseeix sentit narratiu complert.
Composició de la imatge: distribució dels elements que inervenen en una imatge.
- Llei de terços: els personatges es situen a les interseccions creades al dividir la imatge en 3 troços. La zona àurea són els punts que criden l'atenció.
- Línies: hortizontals o verticals o corves.
- Aire: espai més o menys buit que es deixa entre els subjectes i els límits de l'enquadrament.

ESQUEMA DE LA WEB 2.0 A L'EDUCACIÓ PRIMÀRIA

divendres, 4 de febrer del 2011

ANÀLISI D'UNA WEB 2.0: BLOGGER EN RELACIÓ AMB YOUTUBE


Motiu pel qual s’escull l’aplicació
Hem triat fer-ho sobre Blogger perquè creiem que té més aplicacions educatives que altres webs 2.0 com el Facebook; a més, creiem que és la millor representació de la web 2.0.
Blogger està destinat a tots els usuaris, des d’aquells que no tenen cap coneixement sobre informàtica, a quells que ja tenen experiencia en aquests àmbits.
Justificació de perquè es considera web 2.0
Aquesta és una web 2.0 perquè permet pujar fotografies, escrits, crear xarxes de coneixements, es poden compartir vídeos i opinions. A més, els seguidors també poden comentar les publicacions del Blog i també pujar-hi material seu. L’autor pot respondre les seves qüestions, és a dir, que és un feedback continu.
Descripció funcionalitats rellevants
  • Permet compartir els pensaments i events actuals.
  • Es pot personalitzar la pròpia plantilla de tal manera que s’ajusti a les teves necessitats ( canviar el fons de pantalla; el tipus, número i color de la lletra; editar el perfil...)
  • Pots afegir vídeos i fotografies a la teva entrada.
  • Pots afegir seguidors que comparteixin les seves opinions i coneixements amb tu i que, a la vegada, siguin crítics sobre les teves.
  • T’avisa cada vegada que tens una entrada o comentari nou tant al teu Blog com al de les persones associades a tu.
  • Permet escriure en 41 idiomes diferents.
  • Es poden crear blogs en grup i edublogs (blogs educatius).
Possibilitats i limitacions d’ús en el àmbit educatiu (especificar en quins àmbits)
  • Ens permet crear i comparar conjuntament.
  • La creació de Blogs ens dóna l’oportunita d’educar col·lectivament, fomentar la capacitat de cooperació i solidaritat
  • Ens acosta a l’esperit crític i no competitiu.
  • Ens permet crear un fluxe constant de compromís i intercanvi, així com fer d’ells espais personals dels quals pot gaudir tothom.
  • Els professors mantenen actualitzats als seus alumnes.
  • Serveix per impulsar noves formes d’aprenentatge.
  • Es poden utilitzar com a portafoli de tot allò fet a l’aula.





Blogger, a més, es pot relacionar amb altres webs 2.0 per fer que aquest encara sigui més complert.
Per exemple, si a Blogger li afegim les possibilitats educatives de Youtube ens trobem davant d'un blog educatiu que a més pot inserir, a les seves entrades, altres fonts d'informació audiovisuals.
Les fonts audiovisuals són molt importants per a una correcta assimilació dels coneixements. 
A més,  Youtube permet una cerca molt àmplia de tots els temes existents, que ens ajudaran a concretar aquelles informacions que els alumnes hagin de profunditzar en les seves entrades al Blog.

Per poder afegir un vídeo de Youtube al Blogger ens caldrà seguir una sèrie de passos, per tant, aquest vídeo guia ens serà molt útil si no sabem com fer-ho (és en Anglès):


 

La web 2.0

La web 2.0 és una lloc web que es forma a partir del contigut ue aporten els usuaris.

Alguns exemples de webs 2.0: Wikipedia, Facebook, MySpace, Picasa, Fotolog...

Les aplicacions disponibles amb la WEb 2.0 són: etiquetat i emmagatzematge de recursos (Delicious), generació de contingut (porocessador de textos, generar presentacions, editors d'imatges i vídeos on line), publicació de recursos (fotos, presentacions, vídeos, Podcasting), destió del temps i la organització (gestió de projectes, calendaris, enquestes, notes), xarxes socials, gestors de continguts per desenvolupar websites...

A més, és un tipus de web altament interessant pel que fa a l'àmbit educatiu, doncs inclou moltes eines diferents que són fàcils d'aplicar a l'educació i a la seva pràctica.


  • Una pàgina relacionada amb la Web 2.0 molt interessant que ens parla tant de les seves característiques, com de les seves aplicacions educatives, com dels diferents tipus de webs 2.0 que existeixen és:Pàgina sobre la Web 2.0
  •  Un vídeo que ens parla dels nous usos de la web 2.0:



divendres, 28 de gener del 2011

Reflexió sobre les TIC-TAC

Si intento definir el concepte de TIC-TAC prèviamet a una explicació adequada, concloc que aquestes són totes les tecnologies que tenen a veure amb la informació i la comunicació; és a dir, que intervenen en els processos de creació, tranformació i recepció d'aquestes.

Sobre els camps d'aplicació d'aquestes, crec necessari mencionar que, pelque fa al meu punt de vista, cada vegada les trobem en més llocs. Segurament, en l'actualitat, pocs són els llocs que encara no estan vinculats d'alguna manera a elles. Un dels camps d'aplicació que està en creixement és el de les escoles.

Les TIC-TAC permeten una forma d'ensenyar i aprendre molt diàctica, en la qual l'alumne és el protagonista i que, a més, gaudeix d'una forma d'aprendre bastant autònoma i entretinguda. És per això que aquestes estan conquerint les aules. Una de les últimes iniciatives proposades per a les escoles és la utilització d'ordinadors portàtils a les classes, que substitueixen als llibres utilitzats durant tota la vida. Podem trobar un exemple encara més clar de la gran aplicació que aquestes tenen?